Sidor

tisdag 14 juni 2011

Maktlösa mot makten

Jag har sagt det förr, men tydligen måste det upprepas - Sverige håller på att förvandlas till en diktatur.
Sakta men säkert undermineras demokratin. rättsprocesser sätts ur spel. Maktfullkomliga politiker vägrar lyssna på sina invånare, och fattar beslut de inte har mandat för.

FRA-lagen är ett perfekt exempel. Majoriteten av svenska folket insåg att detta var ett oursäktligt intrång på den personliga integriteten och ett brott mot de mänskliga rättigheterna.
Men regering och riksdag ansåg sig inte vara nödda att lyssna till något så simpelt som "vanligt folk".
Här kunde man stifta en lag som stärkte maktens inflytande och makt, samtidigt som den försvagade medborgarnas rättigheter och trygghet. Mums för Måns!

I flera frågor förs numera minimalt med debatt, till fördel för snabba beslut. Vad väljarna tycker, behöver man nämligen inte bekymra sig om. Vad ska de göra? Det finns ingen möjlighet för oss vanliga medborgare att stoppa denna utveckling.

Men den finns i andra länder, och kallas Författningsdomstol; ett oberoende organ som granskar riksdag och regering, för att förhindra att beslut fattas mot folkets vilja, eller i strid med FN¨s konventioner om mänskliga rättigheter.

Det är ett utmärkt exempel att ta efter. Så varför har vi inte en Författningsdomstol i Sverige?

Enkelt - riksdagen säger nej!

Lär dig marschera, Svensson!
Men backa bandet nu! Det är klart att de säger nej. De vet att det skulle innebära ett stopp för deras planer på ett skandinaviskt Nordkorea.

Ju mer våra makthavare motsätter sig en sådan här institution, desto starkare skäl att införa en.

Därför uppmanar jag Er, kära läsare att skriva på den här namninsamlingen!

För Er som vill veta mer om detta finns länkar på samma sida, som ger en kort bakgrund, och fakta och länkar till olika artiklar i media.

Om denna utveckling inte stoppas, finns det snart bara en lösning: Damma av gamla Mme Guiliotine och föra henne till heders igen.

Vi måste sluta tro att staten är vår vän. Den är vår förmyndare, och den vill göda sig själv och hålla oss övriga kort. Jävligt kort.

Upp till kamp! Inte mot kapitalet, men mot Staten - Frihetens värsta fiende just nu.