Sidor

onsdag 30 mars 2011

Den perfekte medborgaren?

Man knyter näven i fickan...
Känns det igen? Frasen är gammal och speglar den svenska mentaliteten. Ett godmodigt folk, som inte brusar upp i onödan.
Någon tränger sig i kön, men man säger inget, utan muttrar lite irriterat mest hela dagen.
Sådana är vi. Jag är det. Och det är väldigt väldigt sorgligt.

Den skadliga Staten

För ett par år sedan utbröt mindre panik, framförallt i media. "Pandemi när svininfluensan kommer till Sverige!".

Och Socialstyrelsen eldade på. "Vaccinera hela befolkningen ASAP!"

Pandemi? Nja... Bara om man väljer att omdefiniera ordets betydelse. En pandemi är något i stil med böldpesten. Svininfluensan skördade visserligen några offer, men någon pandemi var det aldrig någonsin tal om.

Rätten till din kropp

Några medlemmar av vår lagstiftande församling slår sig på bröstet för att de införde den omdiskuterade sexköplagen 1999.

Men i själva verket borde de skämmas.

Anfall är bästa försvar

Just nu pågår en massiv rekryteringskampanj för Försvarsmakten. Det är en av följderna till att vi äntligen avskaffat det demokratiskt förkastliga värnpliktssystemet.

Värnplikten var en kvarleva från Sveriges storhetstid, då det gällde att skaffa kanonmat för att släcka maktgalna kungars törst efter expansion. Principen att alla (fram till inte så länge sedan bara män) medborgare, skulle infinna sig för militärtjänstgöring är barbarisk och medeltida. De som inte ville, riskerade att fängelsestraff. Enligt Amnesty klassas en sådan person som "samvetsfånge", alltså någon  som inte begått brott, men som fängslats på grund av sin övertygelse. Men nog om det, systemet är kasserat och tillhör nu vårt solkiga förflutna.

Förbjudna tankar.

Sverige har blivit ett mycket kallare land de senaste åren. Nej, inte kallare temperaturmässigt, utan politiskt.
Plötsligt ska lagar tydligen stiftas grundat på en äldre och illa påläst generations moralpanik.