Sidor

söndag 3 april 2011

Det lät bra på pappret...

Världen är full av visionärer.
Varje sekund skapas en tanke någonstans i världen.
Varje ögonblick är fullt av embryon till nya möjligheter.
Men inte alla når fram. Inte alla kommer över ribban, om man säger så. En del verkar till och med leka Limbo, snarare än sikta högt.
Och så finns de där idéerna som "såg så bra ut på pappret..."


Den här till exempel:
"Hör ni grabbar, vi sticker till Polen i sommar" A. Hitler, 1939. Det blev en semester tyskarna sent skulle glömma. Det var också här som man myntade det berömda uttrycket, "Vi hade i alla fall tur med vädret."

Jag tänkte ge er fler exempel på fantasifulla idéer som av diverse anledningar, aldrig nådde en bredare publik.

ABF´s studiecirkel om onani, med rubriken "Alla kan tralla". ABF drog sig ur, och den förhoppningsfulle arrangören fick ta saken i egna händer, varpå det hela rann ut i sanden...

Den svenska gladporrfilmen, med fetischtema: "Vi hade i alla fall tur med lädret", släpptes bara i femhundra kopior, som samtliga köptes upp av oljebolaget Gulf och såldes på bensinmackar runt om i Sverige. Tre veckor efter releasen hade aktiekursen nått botten, och Gulf´s logo syntes aldrig mer längs de svenska vägarna.

"Big Brother - Unplugged". 20 umgängeshaverister blir inlåsta i ett hus med kameror installerade i alla rum. Kamerorna kopplas dock aldrig in, och deltagarna faller i glömska. 4 år senare hittar man resterna när man anlägger ett:

"McDonalds Drive-By". Principen är enkel, och sker i samarbete med Viltvårdsstyrelsen och Runar Söögard. Du skjuter maten direkt från bilfönstret, och när du lämnar inhägnaden har personal flått, styckat, och tillrett direkt efter dina önskemål.

Mormonernas nya dejtingprogram i Kanal 5, "Vem tar fem?" når inte den popularitet man önskat, och vissa klagar över att det saknas variation, då det är samma fruar i alla program.

"Meal or No meal". Landstinget i Stockholms län gör game-show av äldrevården, där patienterna måste gissa i vilken av 5000 väskor, deras middag ligger.


Och så har vi nyheter som av någon anledning aldrig når de stora etablerade nyhetskanalerna.

De hårdare copyrightlagar som USA tvingat på Sverige får förödande konsekvenser för svensk kändiselit. Senast i raden är Elisabeth Höglund, vars frisyr nu granskas av advokater som representerar Dolly Partons frisör, animatören bakom Simpsonkaraktären Sideshow-Bob, och filmproducenten till "Skyskrapan brinner".

En grupp polska forskare har en gång för alla bevisat, att för mycket tv, kan vara skadligt för barn. "I 99 fall av 100, dog barnen, redan efter att ha ätit mindre än en halv 42" plasma-skärm. Därför anser vi att all försäljning av dessa produkter måste förbjudas. Vi hävdar att det inte gäller bara plasma, utan all form av bildskärmar."

Österrikes tävling om vad man ska kalla landets nya nationalrätt, en saftig köttbit som fått hängmöra i källare i flera år, avslutas med upplopp, när det vinnande namnet presenteras - "Wienerfritzl!"

Det är nu bevisat att den amerikanska månlandningen aldrig ägt rum. En grupp journalister har hittat de hemliga dokument som stöder konspirationen att Neil Armstrong aldrig tog det där "jättelika klivet för mänskligheten" på vår närmaste kosmiska granne. Dokumenten, och utskriften från Apollo 11´s GPS är rent förödande för USA´s trovärdighet, menar journalisterna.
-Bevisen är entydiga och omöjliga för NASA att bortförklara. Istället för att svänga "nästa höger" vid van Allen bältet, som den kinesiska GPS-rösten hörs säga, har man svängt vänster. Bilderna på Armstrong är i själva verket inspelade på Venus. Det är pinsamt att man försökt mörka detta, och medvetet fört hela mänskligheten bakom ljuset.


Historiska händelser du INTE kan läsa om på Wikipedia:

Stora Edamer-upproret utanför Konsum, 1983.
Inbördeskriget på Nygatan 32C, 2008.
Kanalfejden, tv-soffan i mitt barndomshem, 26 augusti 1991.
Kuppen mot BRF-Klädmalens pentry, bytet uppgavs till 3 paket Marie-kex, ett paket Löfbergs Lila och Ruth Simonssons fruktpastiller.
Nudist ertappas med byxorna uppe.
Vegankonferensen i Örkelljunga avbryts efter att en av föreläsarna visat sig haft för mycket kött på benen.
Den enda svenska film som ALDRIG fildelats någonsin, "Nattbuss 187" får eget museum i Huddinge.
Kaffet slut på Stationsrestaurangen i Gävle, 2 mars, 2002.
Bloggare får skrivkramp, och avbry


2 kommentarer:

  1. Den fantastiska filmen du refererar till heter "Nattbuss 807". En svensk kulturskatt! :)

    Och jodå, den finns på bukten...
    http://thepiratebay.org/torrent/3908514/Nattbuss.807.VHS-RiP.XviD-karleN

    SvaraRadera
  2. Eftersom jag vägrar ha fel. Hävdar jag att den fick en ännu sämre uppföljare. Som alltså inte finns att ladda hem...

    SvaraRadera

Kommentar