Sidor

fredag 1 april 2011

April, april....*suck*

Blev du lurad idag? Så lyder krigsrubriken på Aftonbladets nätupplaga. Jag förstår att AB känner pressen att vara först med nyheter. Men landsortens alla påhittiga aprilskämt kan väl ändå knappast räknas in i kategorin "nyheter"? Och borde man inte i rimlighetens namn låta dagen gå lite först? Att berätta vilka artiklar som var "hittepå" innan folk knappt har fått en chans att läsa dem, känns som att sabotera grejen lite. Det är ju trots allt första april i bra många timmar till. Men som sagt, Aftonbladet...


Om vi bortser från AB´s "spoiler" då? Vad var det för finurliga och vitsiga skämt som landets tidningar arbetat dag och natt med för att roa lokalbefolkningarna i riket? Ja, ni kan ju klicka på länken ovan och läsa själva.

Det som slår mig är att det är svår att veta om det är skämt eller allvar. Inte för att skämten är så intelligenta och briljant genomförda. Utan helt enkelt för jag har blivit mättad genom åren, med de verkliga dumheter, som kommunpolitiker och andra mindre intellektuellt begåvade kommer med, under resten av året.

En kommun ville ha invånarnas hjälp att samla in sanden som blivit kvar efter vintern. Ha ha ha, så skojigt. Ja, det hade det varit om inte liknande förslag faktiskt lagts fram på riktigt. Jag tror inte jag behöver ge exempel. Tänk efter: vilka förslag har din kommun kommit dragandes med under åren, som hade varit roliga, om det inte varit för att de lanserats i, säg, september?

I Piteå försökte man få läsarna att tro att man tänkte använda belysning från vindkraftverk för att skapa en hjärtformad symbol, som skulle kunna ses från himlen. Är vi verkligen säkra på att det här ÄR ett aprilskämt? Det är ju precis sådana här dumheter som kommunalpampar brukar komma släpandes med, så fort man vill ha lite turistnäring till byn.

Nej, nog krävs det lite mer avancerade skämt. Och framförallt skämt som inte är direkt hämtade ur kommunernas hemliga projektplan.

Tips på aprilskämt, som inte kan tas på allvar, således:

Regeringen inför lönetak - riksdagsmän ska nu tjäna som mest, motsvarande 4 sjuksköterskelöner. Inte ett öre mer. (Hela plenissalen fylls med upprörda rop, och indignation, tills någon lättat utbrister: "lugn, det är inte på riktigt.", varpå arbetet flyter på som vanligt, och inget blir gjort.

Kungen gör reklam för Vänsterpartiet - "Rött har alltid varit en symbol för den kungliga makten." (Lars Ohly avgår i protest, då han inte vill dela makten med någon annan, definitivt inte någon som aldrig burit en Che Guevara t-shirt. Ingen berättar för Ohly att det är första april)

Håkan Hellströms "riktiga röst" talar ut- 69-åring från Majorna sjunger, Håkan mimar. (Det här visar sig dock vara omedvetet kul. Efter rundringningar får tidningen tag på en kvinna som varit Hellströms sångpedagog. -"Oh, han har en helt bedårande baryton. Och ett sånt vibrato." Samtliga konsertarrangörer känner sig förda bakom ljuset och avbryter allt samarbete med Hellström. 69-åringen medverkar under det kommande året i "Idol", "Fångarna på fortet" Big Brother" "Parlamentet" Paradise Hotel" "Bingolotto" och Tvärsnytt. Han avlider i november och Håkan Hellström talar ut om sorgen efter vännen.)

April, april, som sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar