Sidor

onsdag 4 juli 2012

Det goda och det onda

Maria Montazami får frågan av tidningen QX, om vad hon skulle ta med till en öde ö. Hennes svar blev: Mobilen och sitt Mastercard. Ok...? Och när öppnar tax-freebutiken undrar man?

Jag kan inte låta bli att älska Maria M. Hon är så gediget mysig. Det går inte att tycka illa om henne. Hon kläcker ur sig så mycket gulliga konstigheter att jag blir alldeles varm. Och som grädde på moset har hon den där härliga dialekten. Kan man få Maria M utskriven på burk? Som lätt antidepressivt.

Maria är de ogenomtänkta frasernas goda fé.

Till skillnad från Carola Söörgard, den onda häxan från väst....
Varje gång Carola öppnar truten för något annat än att sjunga, blir det bara värre och värre för varje gång.

Hennes senaste utspel gällde allmänna helgdagar. Eller som Carola mer specifikt uttryckte det: KRISTNA helgdagar.

Carola anser nämligen att vi sekulära och ateister ska nekas ledighet  på till exempel påskdagen, då vi, i Carolas ögon, är helgsnyltande hycklare.  Jo, faktiskt. Hon tycker så.  Hon tycker att det är oärligt att vara ledig på dagar som ska anses vara exklusiva för troende kristna.

Okej Carola. Vi säger så. Men då får du inte heller vara ledig på första maj, eller midsommar. Den förra är arbetarrörelsens dag, och den senare en gammal hednisk ritual. Du har inget att göra på endera. OCh dessutom kan vi ju kompromissa - om vi inte får vara lediga på DINA helger, så tar vi resten av veckan ledigt. Är det okej? Ditt jävla pucko.....



1 kommentar:

Kommentar