Sidor

måndag 2 juli 2012

Vilken färg har blå?

STOPPA PRESSARNA! Ny undersökning avslöjar vilken myndighet som svenskar har minst förtroende för.

Jag är förbluffad. Inte över "nyheten" att Arbetsförmedlingen hamnar längst ner på listan över hur stort förtroende vi har för myndigheter. Det som förvånar mig är att det krävdes en särskild utredning för att komma fram till det.

Det här visar hur liten kontakt med verkligheten myndigheter och maktutövare har. Att Arbetsförmedlingen har "Negativ förtroendestatus" är nämligen något som svenska folket vetat om sedan 1980-talet.

Men nu har man alltså plöjt ner en massa pengar för att låta byråkrater navelskåda sig själva och andra byråkrater, för att alltså utreda det pinsamt uppenbara.

Det är pengar som bättre hade kunnat användas till att förbättra Arbetsförmedlingen. Att ta reda på vad som är fel kan inte vara så svårt. Börja med att avskeda personalen, så ska ni se att det redan efter en vecka kommer att flyta på bättre för alla inblandade.

Men staten är inte intresserad av att förbättra. Inte heller är staten särskilt bekymrad över låga trovärdighetssiffror. Hade de varit det, hade de nämligen redan avgått.

Att göra en undersökning för att ta reda på vad folk tycker om Arbetsförmedlingen, är lika givande som att fråga "Vilken färg har blå?" Det är en fråga med ett givet svar, men vars följdfrågor aldrig ställs, eller ens efterfrågas.

Är Arbetsförmedlingen illa omtyckt? Skyddar Vatikanen sexförbrytare? Är jorden rund?

Den som beställt undersökningen får själv absolut lägsta trovärdighetsbetyg.

Gör inte om - gör rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentar